Україна

У Нацбанку спрогнозували інфляцію на 2021-2022 роки

Інфляція вже найближчим часом незначно перевищить 10%, але сповільниться наприкінці 2021 року й повернеться до цілі 5% у другому півріччі 2022 року

Найближчим часом інфляція перевищить 10% річних, але сповільниться наприкінці 2021 року з подальшим поверненням до цілі 5% у 2022 році.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Інфляція вже найближчим часом незначно перевищить 10%, але сповільниться наприкінці 2021 року й повернеться до цілі 5% у другому півріччі 2022 року”, – зазначили в Нацбанку.

Зазначається, що після досягнення піку восени цього року інфляція почне сповільнюватися завдяки надходженню нового врожаю та корегуванню глобальних цін на енергоносії.

При цьому посилення монетарної політики НБУ, зокрема підвищення облікової ставки та згортання антикризових заходів, також дасть можливість утримати під контролем інфляційні очікування та поступово позначиться на послабленні фундаментального інфляційного тиску.

У результаті, за прогнозом НБУ, в другому півріччі наступного року інфляція повернеться до цілі 5% і надалі перебуватиме в цьому діапазоні.

Джерело: Нацбанк

Back to top button