Україна

У МЗС України розкритикували доповідь ООН щодо полонених


У МЗС України розкритикували доповідь ООН щодо полонених

Відомство висловило сподівання, що ООН уникатиме кроків, які “можуть трактуватися як урівнювання жертви та агресора”.

 

Україна вдячна моніторинговій місії ООН з прав людини за фіксацію злочинів РФ. Проте, разом з цим, доповідь ООН про поводження з військовополоненими та спільну ситуацію з правами людини в Україні – спроба зрівняти агресора та жертву агресії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України у п’ятницю, 24 березня.
 
Відомство зазначило, що вдячне моніторинговій місії за документування порушень міжнародного права, які зробила Росія у контексті збройної агресії проти України.
 
“Водночас вважаємо неприйнятним покладання відповідальності на жертву агресії. Згідно зі Статутом ООН, Україна має право на самозахист. Як неодноразово наголошувало МЗС України, українська сторона розраховує, що місія ООН уникатиме будь-яких кроків, які можуть трактуватися як урівняння жертви та агресора” , – резюмували у відомстві.
 
Як ми вже повідомляли, моніторингова місія ООН з прав людини в Україні представила доповідь, в якій заявила про стурбованість “довільними стратами” до 25 російських та 15 українських військовополонених.
 

 

В Україні відповіли на заяву ООН про страти полонених “з боку ЗСУ та РФ”
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button