Україна

У МЗС спростували інформацію про призупинення друку закордонних паспортів


У МЗС спростували інформацію про призупинення друку закордонних паспортів

Повідомлялося, що в МЗС виникли затримки з оформленням українських паспортів за кордоном через закінчення договору з поліграфкомбінатом Україна, але міністерство спростовує цю інформацію.

Деякі українські ЗМІ опублікували інформацію про те, що у Міністерства закордонних справ України виникли затримки з оформленням українських паспортів за кордоном через закінчення договору між міністерством та поліграфкомбінатом Україна. З посиланням на директорку державного підприємства Тетяну Бондаренко повідомлялося, що відвантаження паспортів на замовлення МЗС призупинено з 21 квітня. Але речник МЗС Олег Ніколенко опублікував спростування оприлюненої інфомації.

За словами директорки, як повідомлялося в ЗМІ, поліграфкомбінат Україна заздалегідь звертався до МЗС із пропозицією укласти новий договір, а затримка нібито виникла через відсутність коштів у міністерства для фінансування цих видатків.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко стверджує, що ця інформація не відповідає дійсності.

Спікер МЗС додав, що 8 червня МЗС і поліграфкомбінат Україна уклали новий договір на виготовлення 115 тис. паспортів громадянина України для виїзду за кордон, і вже 9 червня на замовлення МЗС було надруковано і відвантажено першу партію – 41 тис. паспортів.

“Зараз відбувається відправлення цих паспортів за кордон для видачі нашим громадянам в українських закордонних дипломатичних установах”, – стверджує Ніколенко.

Повідомляється також, що українці, які перебувають за кордоном, можуть перевірити статус виготовлення свого паспорта на сайті https://passport.mfa.gov.ua.

Спікер наголосив, що українські посольства і консульства продовжують оформляти й видавати паспорти у штатному режимі.

Раніше консул у Чорногорії повідомляв про затримку з друком українських паспортів.

В Україні спростили оформлення паспортів

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button