Події

СБУ затримала двох членів злочинного угруповання, які погрожували свідкам за ї…

СБУ затримала двох членів злочинного угруповання, які погрожували свідкам за їхні заяви на раніше затриманих бандитів

Служба безпеки спільно з Національною поліцією затримала ще двох учасників злочинного угруповання, викритого у серпні на Житомирщині.

Зловмисники «вибивали» з людей гроші під вигаданими приводами, а у разі відмови платити «данину» – вивозили своїх жертв до спеціально облаштованих катівень у Коростишеві.

Правоохоронці вже встановили понад 30 родин, які постраждали від кримінального угруповання.

Як повідомлялося, серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тис. грн.

У серпні у результаті спецоперації СБУ було затримано вісьмох зловмисників. Серед них – двоє лідерів кримінального угруповання.

Після затримання ключових фігурантів банди ще двоє їхніх спільників намагались «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя.

Однак згодом вони почали «виходити» на своїх жертв, вимагаючи відмовитись від свідчень щодо злочинів затриманих фігурантів.

У результаті оперативних дій співробітники СБУ затримали обох рекетирів. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони та банківські картки із доказами незаконної діяльності.

Наразі одному із затриманих повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене з погрозою насильства над потерпілим, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану);
ст. 386 (примушування свідка та потерпілого до відмови від давання показань, а також до давання завідомо неправдивих показань шляхом погрози насильством).

За цією ж статтею кваліфіковано злочинні дії іншого затриманого. Крім цього, йому інкримінують ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань) Кримінального кодексу.

Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Back to top button