Україна

У Миколаєві затримали агента РФ, який готував ракетний удар по СБУ і заводу


У Миколаєві затримали агента РФ, який готував ракетний удар по СБУ і заводу

Зрадником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення.


Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного агента ФСБ РФ у Миколаєві. Він готував нову повітряну атаку рашистів по оборонних заводах та будівлі управління СБУ в області. Про це повідомляє СБУ у вівторок, 4 липня.
 
Задокументовано, що ворожий агент надавав росіянам точні координати цих об’єктів, а також пропонував “ударити” по них ракетами Кинджал.
 
Також фігурант збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення інших підрозділів Сил оборони у прифронтових районах південного регіону. Крім того, він передавав агресору геолокації об’єктів цивільної інфраструктури.
 
У разі успішного виконання завдань спецслужба РФ обіцяла своєму поплічнику грошову винагороду, яку зловмисник сподівався отримати на власну банківську картку.
 
Контррозвідники СБУ зірвали ворожі плани – своєчасно викрили фігуранта, задокументували злочинні дії та затримали. У ворожого агента вилучено гаджет із доказами його переписки з ФСБ.
 
За даними слідства, зловмисником виявився місцевий житель, якого російська спецслужба дистанційно завербувала на початку повномасштабного вторгнення РФ. У поле зору агресора він потрапив через поширення антиукраїнських коментарів у прокремлівських Тelegram-каналах та закликів нанести ракетний удар по військових об’єктах Миколаєва.

 
Затриманому повідомили про підозру у державній зраді та замаху у вчиненні пособництва на порушення законів та звичаїв війни. Зраднику обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялося, що топ-“кріт” із СБУ постане перед судом.

На Черкащині затримали зрадника, який готував підрив залізниці

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button