Україна

У Миколаєві відкрили офіс посольства Данії


У Миколаєві відкрили офіс посольства Данії

Міністр закордонних справ Данії також анонсував фінансову підтримку для боротьби з корупцією в країні, передає пресслужба Міністерства закордонних справ Данії.

Міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен, який прибув із візитом до України, повідомив про офіційне відкриття офісу данського посольства в Миколаєві.

“Офіційне відкриття офісу посольства Данії в Миколаєві разом із моїм колегою і другом Дмитром Кулебою. Крім посольства в Києві, ми тепер також постійно присутні в Миколаєві, який Данія взяла на себе особливу відповідальність допомогти відновити. Це неймовірно бачити, як данський і український прапори майорять разом!”, – зазначив Расмуссен.

Крім того, міністр закордонних справ Данії анонсував фінансову підтримку для боротьби з корупцією в країні, передає пресслужба Міністерства закордонних справ Данії.

У МЗС Данії нагадали, що країна з 2016 року очолює антикорупційну програму ЄС в Україні (EUACI). Під час сьогоднішнього візиту Расмуссен оголосив про підтримку третього етапу програми.

“Ще до незаконного вторгнення Росії Україна досягла значного прогресу в боротьбі з корупцією, і навіть під час війни в країні вдалося продовжити позитивний розвиток. Але є ще сфери для вдосконалення, і для мрій України про ЄС дуже важливо, щоб ми допомогли їй досягти своїх цілей”, – заявив міністр.

Європейський союз виділяє більше 70 мільйонів данських крон (10,21 млн доларів) на наступний етап програми, а Данія, зі свого боку, трохи менше 60 млн (8,75 млн доларів).

“Серед іншого, програма зосереджена на сприянні прозорості та доброчесності у відновленні Миколаєва через тісну співпрацю з міським головою та його командою”, – йдеться у повідомленні МЗС Данії

Планується розробити найкращі практики щодо реконструкції Миколаєва, які, в майбутньому, можуть бути використані й в інших містах України.

Нагадаємо, Данія виділяє понад $13 млн на зміцнення кіберзахисту України.

Раніше повідомлялося, що Данія анонсувала допомогу Україні на €1 млрд.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button