Україна

У МВС пояснили, коли регіони підключать до Служби екстреної допомоги 112


У МВС пояснили, коли регіони підключать до Служби екстреної допомоги 112

Проєкт підключення до єдиного телефонного номеру Служби екстреної допомоги населенню поділений на чотири етапи.

Підключення Служби екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 буде відбуватися в чотири етапи, до кінця 2024 року. Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України у вівторок, 11 липня.

Під перший етап підключення підпадуть центральні регіони країни.

“Служба екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 запрацювала з 1 липня на території міста Києва. Надалі вона буде покривати центральний макрорегіон, до якого увійдуть Київська, Житомирська, Вінницька, Черкаська та Чернігівська області”, – пояснив заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко.

Другий етап реалізації проєкту охопить західний макрорегіон із комунікаційним центром у місті Львів. Мова про такі області як Рівненська, Волинська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська.

Третій етап — це відкриття центру у м. Дніпро та розширення мережі обслуговування у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

Фінальний етап — місто Одеса та всі південні регіони, включно з АР Крим.

Реалізація заходів із розгортання Системи 112 на всій території України буде залежати від безпекової ситуації. Проєкт обіцяють до кінця 2024 року.

Зокрема, в Київській області заходи мають бути реалізовані до кінця серпня. У Львові відкриття центру  має відбутися до 1 грудня.

У Дніпрі та Одесі відкриття буде залежати від безпекової ситуації.

“Проте, відповідно до плану, до кінця 2024 року вся Україна має бути покрита такими центрами, і можливість зателефонувати за єдиним номером 112 буде у громадян на території всієї країни”, – зазначив Тимченко.

Заступник міністра розповів про переваги єдиного номера 112.

“Перевага від єдиного номера 112 – коли є необхідність викликати декілька служб одночасно. Це може бути або приліт ракети, або ДТП із постраждалими. Наприклад, коли автомобіль горить, необхідно викликати, окрім поліції, ще ДСНС та екстрену медичну допомогу. Це тепер можна зробити за одним номером 112”, – пояснив урядовець.

Комбінація з трьох цифр: номер екстреного виклику запустять через рік?

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button