Україна

У МВС назвали ключову мету Росії у війні


У МВС назвали ключову мету Росії у війні

Головна мета РФ в Україні – це не Донбас, а Одеса та повний контроль над Чорним морем, вважає Вадим Денисенко.

Ключова мета окупантів в Україні – це насправді не Донбас, а Одеса та повний контроль над Чорним морем. Про це розповів радник Міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в інтерв’ю РБК-Україна.

“Станом на зараз у них план мінімум – це просто анексія цієї території, план максимум – це якщо вдасться, тоді розвивати наступ на Миколаїв і далі на Одесу. Тому що ключова мета цієї війни це насправді не Донбас, а це безумовно Одеса та повний контроль над Чорним морем”, – розповів він.

За словами Денисенка, втілення цього плану є важливим для Кремля ще й тому, що якщо росіянам вдається захопити Одесу, вони тоді повертаються на початок 20 століття, коли Радянський Союз патрулював велику частину Чорного моря і був домінуючою силою в Чорному морі.

“Тобто це їхня доктрина столітньої давності”, – констатує радник міністра.

Водночас, поки окупантам, втілити задумане поки що не вдається.

“Ситуація така, що ми перерізали систему постачання частково між частинами угруповань російської армії на півдні України. Поки що вони на цьому напрямі особливо нічого зробити не можуть. Вони окопуються і готуються до анексії цієї території”, – резюмує Денисенко.

Раніше у Генштабі повідомили, що Росія веде призовну кампанію на Далекому Сході. Розгорнутий пункт призову мобілізаційного резерву у Владивостоці та Сергіївці, де знаходиться пункт постійної дислокації 127-ї мотострілецької дивізії.

Резніков озвучив кількість поранених окупантів


Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 


 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button