Україна

У МОЗ висловились щодо бустерної дози вакцини від коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров’я України заявляють, що чекають результатів наукових досліджень щодо бустерної дози вакцини проти COVID-19. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю Радіо Свобода, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Є офіційна заява ВООЗ з приводу третьої дози. ВООЗ не підтримала введення третьої, так званої бустерної дози.

І саме чому? Зараз є єдина офіційна заява фармацевтичного сектору компанії Pfizer про те, що третя бустерна доза начебто ефективна.

Результатів наукових досліджень ми ще чекаємо. І вони очікуються наприкінці серпня. Це результати про ефективність введення так званої бустерної або додаткової дози. Тому зараз фінального рішення не ухвалено”.

За його словами, така дискусія ведеться, деякі результати країн показують, що додаткова підсилююча імунізація може бути “потенційно більш ефективною”.

Нагадаємо:

Ізраїль повідомив про зниження ефективності вакцини Pfizer / BioNTech COVID-19 в запобіганні інфекціям і симптоматичним захворюванням.
В Ізраїлі почали вакцинувати третьою дозою Pfizer громадян старше 60 років.
Компанія Moderna заявила, що бустерна доза вакцини проти коронавірусу викликає надійну відповідь антитіл проти небезпечного штаму коронавірусу “Дельта”.

Back to top button