Україна

Стали відомі головні симптоми штаму “Дельта”

Штам Дельта рідко викликає втрату нюху і смаку, а температура може то підніматися, то самостійно знижуватися. Про це розповіла лікар-пульмонолог, керівник Центру респіраторної медицини та алергології клінічної лікарні Феофанія Світлана Гук, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

Лікар також назвала основні симптоми захворювання штамом Дельта, це – головний біль, нежить, біль у горлі і підвищення температури.

“Іноді підвищення температури відбувається хвилеподібно: спочатку піднімається, потім знижується, потім – знову піднімається. І дуже часто стали зустрічатися шлунково-кишкові розлади – біль у животі, нудота, діарея, блювання. А ось порушення нюху, кашель, що було так характерно для попередніх штамів, трапляються значно рідше”, – сказала Світлана Гук.

Разом з тим лікар пояснила, що симптоми штаму Дельта складно розпізнати і все залежить від того, наскільки людина тяжко захворіла.

“Клінічно доведено, що первинне вірусне навантаження при Дельті значно вище попередніх штамів. Хоча, як і раніше є люди, які хворіють легко і взагалі симптомів майже не помічають: легкий біль в горлі, нежить і слабкість кілька днів і все проходить. Водночас у мене зараз на спостереженні є пацієнти, у яких тільки діарея і блювота, а горло взагалі не болить”, – сказала Гук.

За її словами, набір симптомів у кожного різний та фіксованої послідовності немає.

Британські вчені заявляють, що люди, інфіковані штамом коронавірусу “Дельта”, вдвічі частіше потраплять до лікарні. Штам вражає значно молодших людей, ніж інші види коронавірусу.

Пацієнтам, які страждають від “Дельти”, в середньому 29 років. Без вакцинації населення епідемія цього варіанту Covid покладе більший тягар на систему охорони здоров’я, ніж інші.

Back to top button