Україна

У МОЗ очікують ріст захворюваності на коронавірус

В Україні незабаром очікується новий сплеск пандемії коронавірусу. До неї вже готується медична система, передавати міністр охорони Здоров’я України Віктор Ляшко, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“В Україні скоро очікується черговий сплеск пандемії коронавірусу, до нього вже готується медична система, у зв’язку з чим МОЗ і ввів бустерну дозу-щеплення”, – зазначив глава МОЗ.

Міністр розповів, що у світі зафіксовано новий абсолютний рекорд добових випадків коронавірусу – 2 мільйони 552 тисячі осіб. У п’ятірці лідерів-США (704 тис), Франція (332 тис), Великобританія (194), Італія (189), Іспанія (137). Проте зростання кількості випадків відбувається на всіх континентах.

За даними глави МОЗ, тільки в трьох регіонах подолано позначку в 50% повністю вакцинованого дорослого населення: Київ (73%); Київська область (55%) і Полтавська область (51%).

Нагадавши, Україна вводить бустерну вакцинацію від 19 для громадян від 18 років, які пройшли повний курс імунізації. Бустерна доза повинна посилити ефективність вакцини і дати кращий захист від нового штаму “Омікрон”.

Back to top button