Україна

У МО пояснили, чи потрібно проходити ВЛК при поновленні даних


У МО пояснили, чи потрібно проходити ВЛК при поновленні даних

Міноборони зробило заяву щодо некоректних трактувань норми закону про оновлення військово-облікових даних, які ширяться у соцмережах та ЗМІ.

При поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Воно необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії. Про це у неділю, 14 липня, заявили у Міністерстві оборони України.

За інформацією міністерства, наразі законодавством України передбачені окремі види військового обов’язку: оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби.  

“Міністерство оборони підкреслює, що при поновленні даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії,” – зазначили у відомстві.

Директор департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк пояснив, що відповідно до закону, оновлення даних громадянами – це окремий вид військового обов’язку. “Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов’язок громадян – проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби”, – повідомив Андрусяк.

Нагадаємо, в Міноборони наголосили, що оновлення даних для військовозобов’язаних в Україні, яке необхідно зробити до 16 липня, не означає автоматичну мобілізацію.

Міноборони не підтримало збільшення терміну оновлення даних у ТЦК

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − 13 =

Back to top button