Україна

У місті під Києвом старий кінотеатр планують перетворити на мерію


У місті під Києвом старий кінотеатр планують перетворити на мерію

У Вишневої міської ради зараз немає власного приміщення, адміністрація громади тимчасово діє в державній установі Український дім фарфорово-фаянсової промисловості, будівлю якої виставлено на аукціон.

У місті Вишневе під Києвом побудують нову мерію за 193 млн грн, бо нинішню будівлю виставили на приватизацію.  Про це з посиланням на  Prozorro пише Ліга.Бізнес.

Зазначається, що до кінця 2024 року ТОВ Максима Буд має реконструювати старий кінотеатр Промінь (1968 р.) під чотириповерхову громадську будівлю з укриттям і сесійною залою для розміщення адміністративних органів місцевого самоврядування та центру надання адміністративних послуг.

Місцева влада вважає, що це оптимальний варіант розташування мерії (поруч із залізничною станцією), а реконструкція будівлі під кінотеатр не потрібна, оскільки поруч розташований ТРЦ Cherry Mall з кінотеатром.

“У Вишневої міської ради зараз немає власного приміщення, адміністрація громади тимчасово діє в державній установі Український дім фарфорово-фаянсової промисловості. Найближчим часом ми мусимо звільнити це приміщення”, – сказала у коментарі виданню Київщина 24/7 начальниця відділу інформації та зв’язків із громадськістю Людмила Мартиненко.

Повідомляється, що у вересні цього року Фонд державного майна виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс вищеназваного підприємства. Український дім фарфоро-фаянсової промисловості свого часу проводив дослідження й експериментальні розробки, але з 2011 року не здійснює виробничу діяльність, і зараз там працює одна людина.

Його головний актив нині – офісний корпус у центрі міста площею понад 6 000 кв. м, частина якого використовується виконавчим комітетом Вишневої міської ради на умовах договору оренди. Щоправда термін дії договору оренди закінчився 18 вересня 2018 року, але міська рада продовжує користуватися приміщеннями досі.

Стартова ціна об’єкта становила 21,7 млн грн, перший аукціон, запланований на початок жовтня, не відбувся. 

Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна у жовтні продав активів на 372 мільйони, а з початку року ФДМУ заробив для держави понад 6,2 млрд грн.

Фонд держмайна за перший квартал заробив рекордну суму за 10 років

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button