Україна

У Мінприроди назвали суму екологічних збитків, завданих РФ Україні


У Мінприроди назвали суму екологічних збитків, завданих РФ Україні

Щодня інспектори Державної екологічної інспекції України фіксують руйнування довкілля від бойових дій.

За 500 днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну довкіллю нашої країни завдано збитків на 2 трлн гривень. Про це у суботу, 8 липня, йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець вказав, що це не остаточна оцінка. Адже інспектори Державної екологічної інспекції України продовжують фіксувати нові руйнування завданні довкіллю від бойових дій.

“Цифри жахають. Сьогодні маємо вже близько 51 млрд євро або 2 трлн гривень екологічних збитків. Це означає, що кожен день війни коштує Росії мінімум 102 млн євро або 4 млрд гривень екологічних збитків. Всьому є своя ціна”, – наголосив Руслан Стрілець.

Він додав, що до цієї цифри невдовзі додадуть оціночну вартість збитків завданих природі від підриву росіянами Каховської ГЕС. 

“Обрахунки тривають. Росія заплатить за кожен день цієї війни. За кожне спалене дерево. Кожен спаплюжений клаптик української землі. Для цього ми об’єднуємося з усім цивілізованим світом та працюємо над визнанням екоциду у міжнародному законодавстві”, – заявив міністр.

В окупованому Маріуполі загарбники знищують річку Кальчик. 

Луганська область має проблеми з екологією через велику кількість загиблих, які стихійно поховані, та залишки окупантів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button