Події

Рятувальники відпрацювали навички порятунку людей в горах ❄️Засніжені гори …

Рятувальники відпрацювали навички порятунку людей в горах????

❄️Засніжені гори завжди приваблюють туристів. Проте, за умови неналежного дотримання правил безпеки, відпочинок у зимових Карпатах може перетворитися на небезпечну пригоду – і тоді люди звертаються по допомогу до рятувальників. Фахівці гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Чернівецькій області звикли до таких викликів.

Щоб завжди бути готовими прийти на допомогу рятувальники постійно тренуються та відпрацьовують свої навички, вдосконалюють професійну майстерність.

Одне з таких тренувань відбулось на Вижниччині. Рятувальники змоделювали можливі ситуації в горах та продемонстрували свої дії з порятунку людей за таких умов. Зокрема, фахівці гірського пошуково-рятувального відділення на практиці відпрацювали пошук людини в лісі за допомогою GPS-навігатора, порятунок потерпілого і транспортування на складному рельєфі взимку, організацію пошуків людини в горах кінологом зі службовою собакою, натягнення крутопохилої переправи, надання першої допомоги травмованим в горах, транспортування людей за допомогою снігоболотохода «Богун».

СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button