Україна

У Міноборони заявили, що Кремль готує нову хвилю атак – до чого готуватися – 1News

Міністр оборони України Олексій Резніков
Фото з відкритих джерел

У Мыноборони заявляють, що ЗСУ готові до його зустрічі

Напружені бої тривають на Луганщині, Сумщині, на північ від столиці, також непроста ситуація на півдні країни. Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

“Шановні співгромадяни! Понад 16 годин Україна дає відсіч російським окупантам. Збройні сили, гвардійці, прикордонники, рятувальники, бійці інших силових структур героїчно тримають оборону. До опору поступово долучається весь народ. Тисячі громадян вже стали до лав Сил територіальної оборони”, – зазначив він.

Міністр підкреслив, що важкі бої тривають на Луганщині, Сумщині, на північ від столиці, непроста ситуація на півдні країни.

“Однак ворог не очікував такого опору. Його зупинили під Харковом. Змусили замовкнути і відкинули на багатьох ділянках на сході. Російські окупанти вже здаються в полон”, – додав він.

1News за темою: Оперативна інформація щодо російського вторгнення: Генштаб ЗСУ назвав найбільш гарячі точки

При цьому Резніков заявив, що Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі – повітряний десант, але армія готова зустріти його.

“Ми активно застосовуємо зразки сучасної зброї, отриманої від партнерів. Її буде ще більше. Світ починає вводити санкції. У Росії почалися антивоєнні виступи. Вже завтра росіяни дізнаються ціну путінського божевілля”, – підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні вночі військовики РФ завдали ракетно-бомбових ударів по українських аеродромах у шести містах – у Борисполі, Озерному, Кульбакиному, Чугуєві, Краматорську, Чорнобаївці, а також по військових об’єктах Збройних сил України.

1News за темою: Вторгнення РФ: Арестович назвав попередню кількість жертв серед військових і цивільних

Агресор почав артилерійські обстріли території та населених пунктів України вздовж державного кордону.

Повітряні сили Збройних сил України відбивають повітряний напад загарбника. Сили оборони держави перебувають у повній бойовій готовності, зайняли й утримують оборонні позиції. Ситуація контрольована.

Небо над Україною закрито. 

З 05:30 24 лютого 2022 року в Україні оголошено воєнний стан строком на 30 діб.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button