Україна

У Міноборони розповіли, як призначаються виплати за загибель військових


У Міноборони розповіли, як призначаються виплати за загибель військових

Виплати 15 млн грн за загибель захисника України здійснюються згідно з чинним законодавством.

Після змін у законодавстві збільшилось коло осіб, що мають право на отримання виплат у зв’язку із загибеллю військового, який брав участь у захисті Батьківщини. Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталя Калмикова під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає Укрінформ.

“Виплати 15 мільйонів відбуваються так, як і відбувались, як визначено постановою КМУ і так, як внесено за вашою правкою в законодавство України. Порядок виплат, суми виплат залежать від того, яка кількість родичів претендує на цю суму. Заява подається, і Міністерство оборони опрацьовує на рівні комісії список тих документів, які подали заявники, залежно від того, батьки, дружина, діти, до речі, були внесені зміни в закон, який визначає, що виплату мають отримувати і ненароджені діти, і онуки за відсутності батьків, тощо. Зараз дещо збільшилось коло людей, які мають право на отримання виплат по загибелі особи, що брала участь у захисті Батьківщини. Після отримання всіх документів і проходження комісій призначаються виплати “, – розповіла вона.

За словами Калмикової, три мільйони гривень виплачуються у перший місяць рівними частинами між усіма особами, які визначені отримувачами цієї виплати. Далі виплати розподіляються рівномірно упродовж 40 місяців.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.

Як повідомлялося, понад 70% бюджету Міністерства оборони України на 2024 рік піде на грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, ще 20% – на закупівлю озброєння.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × two =

Back to top button