Україна

У Міноборони розповіли, як працюватиме застосунок Смарт-мобілізація


У Міноборони розповіли, як працюватиме застосунок Смарт-мобілізація

Важливим є саме рекрутинговий підхід, бо коли людина буде розуміти весь свій маршрут у війську і зможе його контролювати шляхом власного вибору.

Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко заявила, що подати заявку на мобілізацію завдяки застосунку Смарт-мобілізація можна буде у два кліки. Про це вона сказала в інтерв’ю АрміяInform.

“ЗСУ наразі – це найбільший працедавець у країні. І він може боротися за найкращих людей із цивільного життя. І тоді ми станемо ще швидшими і ще технологічнішими. Тому наш наступний етап – це можливість у два кліки подати заявку на мобілізацію: “Я хочу стати оператором дронів”, “Я хочу стати артилеристом” тощо”, – розповіла вона.

За словами Черногоренко, важливим є саме рекрутинговий підхід, бо коли людина буде розуміти весь свій маршрут у війську і зможе його контролювати шляхом власного вибору, то питання щодо електронних повісток, самого факту їхнього існування відпаде саме по собі.

“Я вважаю, що людина повинна мати можливість мобілізуватися або підписати контракт саме до такого командира, якому він чи вона довіряє. Це – цільовий рекрутинг. Цивільна аналогія: коли після випуску з вишу за кращих студентів борються працедавці”, – заявила заступник міністра оборони.

Вона зазначила, що після запуску кабінету військовозобов’язаного автоматизується послуга УБД – тепер це буде подача заявки в декілька кліків та отримання електронного документа в проєкті Армія+. Тепер цей процес не буде тривати місяцями, а до кількох днів.

Чорногоренко додала, що Армія+ є флагманським продуктом. Підписаний Президентом закон розблоковує роботу над Армією+.

Раніше повідомлялося, що в Україні планують запустити “смарт-мобілізацію”, яка дозволить громадянам самостійно обирати спеціалізацію, на яку вони хочуть мобілізуватись.

Військовий рекрутинг і мобілізація: в чому різниця

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button