Україна

У Міноборони розповіли про тактику ударів HIMARS


У Міноборони розповіли про тактику ударів HIMARS

Американська система здатна розгорнутися, випустити снаряди та покинути позицію менш ніж за одну хвилину.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр привітала США з Днем незалежності та подякувала за допомогу Україні, зокрема, за надання систем HIMARS, які стали неприємною несподіванкою для російських військових. Про це вона написала в Facebook 4 липня.

“Дякуємо за незмінну підтримку, яка допомагає виборювати нашу свободу, знищувати ворога та захищати спільні цінності”, – зазначила замміністра.

За її словами, одним з найпотужніших проявів такої підтримки стали M142 HIMARS – реактивні системи залпового вогню, які дають змогу завдавати високоточних ударів по цілях окупантів.

“Поява американських Хаймарсів в червні 2022 року стала неприємною несподіванкою для російських військових. Виявилось, що всі логістичні шляхи, склади з боєприпасами та місця дислокації військ перебувають в зоні ураження реактивної системи. Злякавшись та відчувши перші величезні втрати, окупанти почали полювання на HIMARS. Але досі нічого не впіймали”, – наголосила Маляр.

Заступник глави Міноборони вказала, що завдяки максимальній швидкості 85 км/год система  здатна розгорнутися, відстрілятися та покинути позицію менш ніж за одну хвилину. Це дає змогу застосовувати її для тактики shoot-and-scoot (стріляй-та-тікай).

“З відомих випадків застосування: високоточний удар 1 січня 2023 року по будівлі ПТУ у місті Макіївка, коли за різними даними загинули від півсотні до 600 мобілізованих росіян, та знищення бази окупантів в селі Праві Саги, поблизу Олешок”, – уточнила вона.

Нагадаємо, у травні військовий журналіст Андрій Цаплієнко повідомив про знищення роти російських танків Т-90 ударом HIMARS.

Сотні трупів: що сталося на базі РФ у Макіївці

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button