Україна

У Міноборони повідомили, чим РФ атакувала Україну


У Міноборони повідомили, чим РФ атакувала Україну

Станом на 11.40 10 жовтня ворог застосував по Україні понад 80 ракет, збито близько 45 ракет. Крім того, знищено 9 з 12 дронів-камікадзе Shahed 136.

 
Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 10 жовтня повідомив, чим саме і звідки війська РФ атакували Україну під час масованого ракетного удару. Цю інформацію публікує Міноборони України.
 
“10 жовтня о 6 годині ранку розлючений диктатор дав команду атакувати мирні міста України на усіх напрямках ракетами різних типів, зокрема з акваторії Чорного моря та Каспійського регіону. Використовуються високоточні крилаті ракети наземного, морського і повітряного базування”, – йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що ракети Х-101, Х-555 окупанти запускають із району Каспію з 11 літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети Калібр – з кораблів у Чорному морі, ОТРК Іскандер наземного базування – на різних напрямках. Також ворог застосовує ракети зенітно-ракетних комплексів С-300 та РСЗВ Торнадо-С.
 
“Станом на 11.40 10 жовтня ворог застосував по Україні понад 80 ракет. Протиповітряною обороною Повітряних сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збито близько 45 ракет. Крім того, протиповітряною обороною знищено 9 з 12 дронів-камікадзе Shahed 136”, – повідомляють у Міноборони.
 
Речник ЗС нагадав, що ракети Х-101 можуть долати відстань 5 500 кілометрів. Тому неважливо, звідки їх запускають, а важливо – як їх запускають, за яким маршрутом. За словами Ігната, ворог намагається обдурити нашу ППО, а українські зенітники роблять усе можливе, щоби виявити ворожі повітряні цілі.
 
Командувач Повітряних сил Микола Олещук запевнив, що ППО працює злагоджено і протидіє ворогу.
 

 
Нагадаємо, вранці у понеділок ворог завдав масованого удару по містах України, одним з перших постраждав Київ.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button