Україна

У Міноборони і ЗСУ запровадили сім стандартів НАТО


У Міноборони і ЗСУ запровадили сім стандартів НАТО

Загалом в Альянсі діє 1135 стандартів. В Україні вже запроваджено понад чверть від загальної кількості – 26,5%.

За останні два місяці у Міністерстві оборони та Збройних силах України запровадили ще сім стандартів НАТО. Про це повідомило військове відомство у п’ятницю, 22 грудня.

“Сили оборони України продовжують курс на реформи, аби відповідати стандартам взаємосумісності з державами-членами НАТО”, – йдеться у повідомленні.

Серед них – стандарти щодо навігаційно-гідрографічної підтримки, ведення бойових дій, якості пально-мастильних матеріалів, підготовки Військово-морських сил зі зв’язку.

Як нагадали у відомстві, в Міністерстві оборони та ЗСУ запроваджений 301 стандарт НАТО, зокрема 181 – в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти Альянсу) та 116 – в ініціативному порядку, що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

Загалом в Альянсі діє 1135 стандартів. В Міноборони та ЗСУ вже запроваджено понад чверть від загальної кількості (26,5%).

Нагадаємо, у січні в Брюсселі відбудеться засідання найвищого військового органу Північноатлантичного альянсу – військового комітету, у межах якого запланована зустріч Ради Україна-НАТО у форматі командувачів Збройними силами Альянсу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button