Україна

У Мінкультури відреагували на втечу журналіста Печія


У Мінкультури відреагували на втечу журналіста Печія

Дії Олексія Печія є не лише неправомірними, а й характеризують його як людину та громадянина, зазначив Ростислав Карандєєв.

Ситуація з неповерненням в Україну журналіста 24 каналу Олексія Печія не повинна вплинути на роботу інших українських журналістів. Про це написав в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв у Facebook в суботу, 23 грудня.

За його словами, журналісти та діячі культури роблять величезний внесок на полі культурної та інформаційної боротьби з ворогом.

“Ми формуємо відносини зі спільнотою на засадах довіри один до одного. Випадок з журналістом 24 каналу – поодинокий. Кожен, хто виїжджає на реалізацію того чи іншого завдання за кордон, подає великий пакет документів. Також підписує заяву із зобов‘язанням повернутись в Україну по завершенню, і повертається”, – зазначив Карандєєв.

В.о. міністра підкреслив, що журналіст Олексій Печій також підписував таку заяву, тож його дії є не лише неправомірними, а й характеризують його як людину та громадянина.

“Цей випадок жодним чином не має кидати тінь на інших українських журналістів, які щоденно працюють для привернення уваги світової спільноти до війни в Україні. Ми пишаємося тими людьми, які втримують Україну на світовому порядку денному”, – резюмував він.

Раніше у суботу стало відомо, що з України виїхав ведучий 24 каналу Олексій Печій. Він отримав акредитацію на саміт ЄС, по завершенні якого не повернувся. Печій назвав це “складним рішенням”, але пообіцяв продовжити “інформаційну боротьбу за Україну”.

Керівництво 24 каналу заявило, що “шоковане” вчинком журналіста.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button