Україна

У МАГАТЕ підтримали резолюцію щодо повернення ЗАЕС під контроль України


У МАГАТЕ підтримали резолюцію щодо повернення ЗАЕС під контроль України

Резолюція закликає РФ до негайного виведення всього військового та іншого неуповноваженого персоналу із ЗАЕС та повернення станції під контроль України.

Під час 67-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ 69 країн схвалили резолюцію щодо негайного повернення Запорізької АЕС під повний контроль України. Про це повідомляє Міненерго.

Зазначається, що резолюцію запропоновано Канадою, Фінляндією та Коста-Рікою.

Документ закликає РФ до негайного виведення всього військового та іншого неуповноваженого персоналу із ЗАЕС та повернення станції під повний контроль компетентних органів України відповідно до існуючої ліцензії, виданої Державною інспекцією ядерного регулювання України (ДІЯРУ), забезпечення безпечного та захищеного функціонування станції, для того щоб Агентство здійснювало ефективне та дієве впровадження гарантій безпеки відповідно до Угоди України про всеосяжні гарантії та Додаткового протоколу.

Нагадаємо, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час пресконференції у Відні 11 вересня, повідомив, що має намір найближчим часом провести переговори на високому рівні з Україною та Росією щодо ситуації на Запорізькій АЕС.

Раніше повідомлялося, що окупанти погрожують репресіями персоналу ЗАЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button