Україна

У Львові не пустили до школи міністра освіти

Львівська міська рада каже, що міністра освіти Лілію Гриневич не пустили в одну із шкіл обласного центру через “певну політичну агітацію”.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що у Львові її не пустили у школу, в якій вона раніше працювала вчителем, поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження освітньої реформи.

 

Про це міністр повідомила у п’ятницю у Facebook, – інформує 1NEWS.

“Мене як міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи”, – зазначила Гриневич.

За її словами, чиновниця з управління освіти вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови.

“Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів НУШ навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження НУШ. Як ці зустрічі проходять – подивіться ФБ Міністерства освіти і науки України, там є відповідні онлайнтрансляції”, – зазначила Гриневич.

Вона додала, що з кожного міста і школи привозить у МОН зауваження до запровадження реформи – щодо навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім, за її словами, у міністерстві з цим працюють для корекції процесів.

“Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно”, – наголосила міністр.

Львівська міська рада каже, що міністра освіти Лілію Гриневич не пустили в одну із шкіл обласного центру через “певну політичну агітацію”.

«Жодної інформації до міста щодо зустрічі міністра освіти і науки України з учителями не надходило. Натомість, відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один із кандидатів у депутати. Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста. Щодо відвідин школи — радо запрошуємо у будь-який навчальний заклад міста, нам є чим поділитися”, — повідомили у міському управлінні освіти ЛМР.

Джерело: Facebook

Back to top button