Україна

У Луцьку викрили шахрайський кол-центр з мільйонними доходами


У Луцьку викрили шахрайський кол-центр з мільйонними доходами

Фігуранти телефонували громадянам різних країн і схиляли їх до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти.

У Луцьку група осіб організувала шахрайський кол-центр. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Зазначається, що учасники організованої групи телефонували громадянам різних країн, і називалися працівниками інвестиційної компанії.

“Шляхом обману і зловживання довірою вони схиляли співрозмовників до перерахування грошових коштів під приводом інвестування у криптовалюти, цінні папери та інші активи. Розмір завданої потерпілим від шахрайства шкоди становив близько двох млн гривень щомісяця.

Під час обшуку в офісному приміщенні в Луцьку правоохоронці вилучили 25 комп’ютерів та 5 телефонів, які містять переписку з ошуканими іноземцями. Також виявлено чорнові записи, серед яких – сценарії розмов з майбутніми потерпілими.

Під час обшуку в оселі двох керівників кол-центру вилучено чотири комп’ютери, банківські карти та договори. Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, у Дніпрі правоохоронці затримали 13 учасників злочинної організації на чолі з так званим “смотрящим”, які щомісяця виманювали в довірливих людей до двох мільйонів гривень.

Шахрайські схеми: де на нас чатують тенета аферистів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button