Україна

У Луганську окупанти знесли пам’ятники жертвам репресій та Голодомору


У Луганську окупанти знесли пам’ятники жертвам репресій та Голодомору

Рішення ухвалили місцеві депутати-колаборанти на сесії. Ніби надійшло звернення від “невдоволених луганчан”.


У тимчасово окупованому Луганську демонтували пам’ятники жертвам сталінських репресій та Голодомору. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Facebook.
 
За його словами, таке рішення ухвалили місцеві депутати-колаборанти на сесії. Ніби надійшло звернення від “невдоволених луганчан”. 
 
Лисогор зазначив, що до початку повномасштабного вторгнення Росії на Луганщині жили близько 30 громадянин, які стали жертвами сталінського режиму. Загалом жертвами сталінських репресій стали зокрема десятки тисяч луганчан.
 
“За словами представників окупаційної влади, сталінського терору в нашому регіоні не було, а ці пам’ятники ображали патріотичні відчуття луганчан. 17 липня 2024 роки вони вчергове змінили історію Луганщини на свій лад”, – наголосив очільник ОВА.

 
Пам’ятник жертвам репресій був установлений у вересні 1990 року. Пам’ятник у вигляді стели з чорного граніту з вигравіруваним хрестом був на місці масових розстрілів – Гусинівському цвинтарі, де в 1977 році було виявлено поховання жертв репресій.
 
Пам’ятник жертвам масового голоду 1932-1933 років (Голодомору) був установлений у 2008 році. 

Нагадаємо, торік про позитивне ставлення до постаті радянського диктатора Йосипа Сталіна заявили 4% українців, про негативне – 61%. На території Росії ситуація зворотна.

В окупованому Луганську військові РФ збили на дорозі двох підлітків

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + 4 =

Back to top button