Світ

Міжнародна федерація журналістів призупинила членство РФ


Рішення ухвалене після того, як головна журналістська профспілка РФ відкрила свої відділення на окупованих територіях України.

 

 

 

 

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) у середу, 22 лютого, призупинила членство Спілки журналістів Росії. Про це йдеться у заяві IFJ.

 

У повідомленні сказано, що членство головної журналістської профспілки Росії (RUJ) призупинене після того, як росіяни створили відділення в окупованих регіонах України.

 

Членство RUJ призупинене з негайним набуттям чинності після того, як виконавчий орган ухвалив “попереднє рішення про виключення”, що є максимальною санкцією у рамках повноважень виконавчого органу за дії, що “суперечать принципам або цілям… федерації”

 

Рішення ухвалене після розслідування поведінки RUJ після вторгнення Росії в Україну і створення осередків RUJ на анексованих українських територіях.

 

“IFJ – це організація, заснована на засадах міжнародної солідарності, на засадах співпраці між профспілками-членами і на принципах взаємоповаги до прав усіх журналістів. Дії Спілки журналістів Росії зі створення чотирьох осередків на анексованих українських територіях явно порушили цю солідарність і посіяли розкол між братерськими спілками”, – пояснив президент IFJ Домінік Прадалі.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button