Україна

У “ЛНР” мобілізують навіть ув’язнених – Гайдай


У ЛНР мобілізують навіть ув язнених - Гайдай

Росіяни майже безперервно обстрілюють населені пункти Донецької та Луганської областей, проте їхній людський ресурс обмежений.

Війська РФ атакували на Донбасі відразу за чотирма напрямками, майже всюди наступ вдалося відбити. При цьому в ЛНР окупанти мобілізують навіть ув’язнених, повідомив 19 липня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Невелику частину Луганської області, де ЗСУ тримали оборону 18 липня, росіяни продовжили масово обстрілювати з авіації, артилерії, завдавати ракетних ударів. По населених пунктах на кордоні двох областей ворогом завдано чотирьох ракетних і двох авіаударів”, – уточнив губернатор.

Одинадцять разів окупанти обстрілювали мирні будинки артилерією.

За даними голови ОВА, армія РФ протягом дня одночасно намагалася вести штурм на чотирьох напрямках.

“Верхньокам’янське атакували і з боку нафтопереробного заводу, і з району Золотарівки. Звідти хотіли просунутися у бік Донеччини. Намагалися покращити своє становище поблизу Білогорівки. У багатьох місцях наступ вдалося призупинити, подекуди бойові дії тривають”, – наголосив Гайдай.

Він додав, що росіяни майже безперервно обстрілюють населені пункти Луганської та Донецької областей із ствольної та реактивної артилерії, проте їхній людський ресурс обмежений.

“На окупованих територіях мобілізують усіх, кого бачать. Якщо раніше ті, хто мав гроші, могли відкупитися від місцевих військкомів, то зараз там відпрацьовують росіяни в піджаках – служба безпеки. Вони мають адреси тих, кому раніше вдалося відстрочити власну загибель, виманюють чоловіків вигідними пропозиціями роботи. “Відкривають” привабливі вакансії. Вакансія одна, але претендентів на неї багато, відповідно, багато і мобілізованих. На фронт відправляють навіть ввезених за кримінальними статтями, як в Алчевську”, – підсумував голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що окупаційна влада Маріуполя отримала наказ від кремлівських кураторів провести “приховану мобілізацію” чоловіків призовного віку.

Окупанти збили над Луганщиною власний Су-34


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button