Україна

У Києві зміцнюють електричні підстанції – екс-міністр


У Києві зміцнюють електричні підстанції – екс-міністр

Енергетики намагаються зробити додаткові бетонні конструкції для захисту, міцніші за блоки.

 
На електричних підстанціях встановлюють додаткові засоби захисту від влучань. Про це в ефірі телеканалу Київ розповів міністр енергетики і захисту довкілля України (2019–2020 рр.) Олексій Оржель, повідомляє Big Kyiv.
 
“Є фотографії – деякі підстанції були захищені, навіть вони розділені фундаментними залізобетонними блоками. І коли б’ється по одному трансформатору, не знищується обладнання, яке поряд”, – розповів Оржель.
 
Тепер енергетики намагаються зробити додаткові бетонні конструкції для захисту, міцніші за блоки.
 
“Вони не завжди витримують, але це почали робити. На деяких підстанціях ще влітку зрозуміли, що якщо не переможемо ворога до зими, росіяни битимуть по об’єктах інфраструктури. Росіяни знають нашу систему, а ми – їхню, так історично склалося. Тому можна виробляти блекаут кожного тижня, залежно від ресурсу з ракет. Якби не наша ППО, для них це було б можливо”, – зазначає експерт.
 
Враховуючи те, що росіяни бажають шкодити жителям України у період найнижчих температур, саме зараз вкрай важливим є захист інфраструктури, додав колишній профільний міністр.
 
“Ми маємо справу з терористами, тому у них були плани до найгіршого сценарію. І хотіли атакувати під час морозів у мінус 11 градусів. Але їх триґернув Кримський міст, не змогли почекати цього часу і почали раніше – коли на вулиці було плюс 14. І це психологічно нас підготувало, тому що у сильні морози – стрес від втрати електроносіїв був би більшим, підготуватися було б важче всій системі. І те, що ворог почав раніше, – це добре для України”, – сказав Оржель.
 
Раніше повідомлялося, що Києву не вистачає більш як третини обсягів споживання електроенергії. З наявного обсягу електроенергії у столиці майже 40% йде на критичну інфраструктуру.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button