Україна

Укренерго готується відновити відключення світла


Укренерго готується відновити відключення світла

Національна енергокомпанія у суботу вранці не відключала українцям світло, але готова застосувати віялові відключення увечері.

Відключення електроенергії у суботу вдень, 29 жовтня, не планується. Однак увечері їх можуть застосувати за потребою. Про це повідомляє прес-служба НЕК Укренерго.

У повідомленні йдеться, що тепла погода у вихідний день сприяла тому, що вранці українці споживали менше електроенергії, ніж попередніми днями. Зокрема, ранковий пік споживання на 4,6% нижчий, ніж напередодні у п’ятницю. Це запобігло загрозі перевантаження мереж.

У прес-службі компанії зазначили, що у вихідні споживання знижується, оскільки більшість офісів не працює, і багато людей починають користуватися електрочайниками, плитами пізніше.

“Втім, попереду вечірній пік споживання, під час якого за потреби можуть бути застосовані обмеження”, – йдеться у повідомленні.

Українців закликали свідомо зменшити користування потужними електроприладами особливо ввечері з 17:00 до 23:00.

У НЕК також додали, що завершується робота над упорядкуванням графіків відключень споживачів.

Нагадаємо, що Укренерго продовжив з 28 жовтня віялові відключення світла у Києві та Київській області.

Як ми вже повідомляли раніше, внаслідок удару російських окупантів у ніч на 27 жовтня низку критичних об’єктів Київської області було виведено з ладу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button