Україна

У Києві та семи областях аварійно відключають світло


У Києві та семи областях аварійно відключають світло

Додаткові обмеження споживання потрібні тому, що через похолодання зростає споживання електроенергії, зазначили в Укренерго.

У вівторок о 09:30 ранку було застосовано аварійні відключення у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях. Про це повідомило Укренерго 8 листопада.

“Додаткові обмеження споживання необхідні тому, що через похолодання зростає споживання електроенергії, що призводить до збільшення навантаження на обладнання та дефіциту електроенергії в енергосистемі. Виникає загроза аварій, не менш складних, ніж через обстріл ворога”, – йдеться у повідомленні.

У компанії нагадали, що ремонтні та відновлювальні роботи тривають цілодобово. Українців закликали не забувати про необхідність заощаджувати електроенергію.

“Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на запобігання аваріям, а також дозволить енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих областей”, – додали в Укренерго.

Нагадаємо, Росія пошкодила 40% усієї енергетичної інфраструктури України. Йдеться про пошкоджені ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

При цьому в Укренерго прогнозували терміни покращення ситуації з енергопостачанням, але за умови відсутності нових обстрілів.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button