Україна

У Києві судитимуть депутата, який “продавав” посаду директора ринку


У Києві судитимуть депутата, який продавав посаду директора ринку

Перед судом постануть колишній депутат Київської міської ради Владислав Трубіцин та двоє його спільників.

До суду направлено справу депутата Київської міської ради (голови однієї з постійних комісій Київради) за обвинуваченням в одержанні 1,39 млн грн хабара. Про це повідомляють пресслужби САП та НАБУ.

Як пише Економічна правда, йдеться про Владислава Трубіцина.

За даними слідства, у лютому-березні 2021 року депутат Київради, будучи головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, за пособництва свого помічника та наближеної особи висловив прохання громадянину надати неправомірну вигоду за призначення наперед визначеної особи на керівну посаду в КП Житній ринок.

У ході розмов депутат неодноразово заявляв, що має безпосередній вплив на кадрову політику Департаменту благоустрою і Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА (якому підпорядковане комунальне підприємство).

За 30 тис. доларів депутат мав призначити визначену особу на посаду заступника директора Житнього ринку, а згодом – на посаду директора. Крім того, депутат обіцяв надавати відповідну підтримку та регулювати деякі питання, що стосувалися ведення новим керівництвом у “розумних межах” незаконної діяльності.

Розмову, під час якої було озвучено бачення подальшої діяльності комунального підприємства, депутат провів в одному із антикварних книжкових магазинів столиці.

Нагадаємо, у червні 2024 року фігуранту заочно повідомили про підозру, також про підозру повідомлено його помічнику та наближеній особі.

Також повідомлялося, що на Одещині викрито депутата Білгород-Дністровської райради, який вимагав з підприємця 20 000 доларів за сприяння у вирішенні “земельного питання”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen + six =

Back to top button