Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Захищено землі поблизу Національн…

Прокурори на захисті державних інтересів: Захищено землі поблизу Національного музею народної архітектури та побуту у Пирогові

????Прокурори послідовно та ефективно захищають інтереси держави щодо збереження земель навколо Національного музею народної архітектури та побуту України у с. Пирогів.

????Деякі суб’єкти господарювання, прагнучи отримати право користуватися землями в зоні охоронюваного ландшафту , зареєстрували за собою право оренди на їх частину. Лише на підставі договору оренди, який припинено ще у 2007 році.

????Офіс Генпрокурора та Київська міська прокуратура пред’явили до суду 8 позовів про скасування держреєстрації речових прав на користування ділянками площею 72 га.

????Позови обґрунтовані незаконною реєстрацією права оренди, а також тим, що на цих землях заборонена будь-яка діяльність, що може негативно впливати на стан історико-культурних комплексів та об’єктів.

⚖️ Наразі рішеннями суду задоволено 6 позовів. За товариством скасовано право оренди земельних ділянок площею понад 56 га. Їх повернуто територіальній громаді міста Києва.

????Проте недобросовісні суб’єкти господарювання ініціюють нові судові справи. Протягом цього року Офіс Генерального прокурора вступив у справи за позовами товариства в інтересах держави в особі Київської міськради. Їх розгляд триває. Товариство вимагає визнати за ним право оренди на 140 га цінних земель.

????Національний музей народної архітектури та побуту України – це унікальне місце, де зібрані елементи української народної архітектури з XVII-XX століття з усіх регіонів нашої країни. Музей належить до найбільших музеїв світу під відкритим небом – так званих скансенів.

Музей є національною скарбницею традиційної культури Українського народу, в якому нараховують 70 тисяч цінних експонатів народної культури та архітектури.

Video is too big

Back to top button