Україна

У Криму затримали адвоката українських політв’язнів


У Криму затримали адвоката українських політв язнів

Олексія Ладіна обвинувачують у “дискредитації російської армії” через пост у соцмережі Facebook.


У тимчасово окупованому Криму затримали адвоката Олексія Ладіна, який захищає українських полонених і політв’язнів. Про це 13 жовтня повідомляють Ґрати у Facebook з посиланням на кримських колег юриста.
 
Зазначається, що адвокат повертався із Ростова-на-Дону, де брав участь у судових засіданнях у справах українських військовополонених, яких судять у Південному окружному військовому суді. Він мав приїхати до Сімферополя зранку. Там Ладін збирався взяти участь у засіданні щодо продовження запобіжного заходу жителю Ялти, якого обвинувачують у зберіганні вибухівки. Адвоката затримали після приїзду до Сімферополя, після цього в його будинку в Севастополі провели обшук.
 
За словами юристки Лілі Гемеджі, попередньо відомо, що Ладіна обвинувачують у “дискредитації російської армії” через пост у Facebook, проте жодних подробиць поки що немає.

“Після обшуку його забрали з собою, зараз колеги намагаються знайти його”, – розповіла вона.
 

Ладін брав участь у багатьох судових процесах над кримськими татарами, які обвинувачуються у причетності до ісламської партії Хізб ут-Тахрір, а також у справах проукраїнських активістів у Криму. Після початку повномасштабного вторгнення він захищав українських військовополонених та викрадених цивільних, яких російська влада обвинувачувала за кримінальними статтями. Наразі Ладін захищає у Ростові-на-Дону мелітопольського активіста Ярослава Жука, якого обвинувачують у теракті.

Нагадаємо, раніше у Криму підконтрольний Росії суд виніс вирок у вигляді семи років ув’язнення у справі кримського татарина Аппаза Куртамета за нібито перерахування коштів члену добровольчого батальйону Крим.

Суд Москви залишив під вартою затриману “за шпигунство” кримську татарку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button