Україна

У Криму назвали вартість першої опріснювальної станції

У анексованому Криму назвали вартість першої опріснювальної станції, яку планують розмістити в Ялті. Її побудують за 3 млрд російських рублів (майже $ 41 млн – ред.). Такі дані озвучив так званий глава Криму Сергій Аксьонов, пише 1NEWS, посилаючись на Главком.

«Упевнений, що тільки опріснення дасть гарантований результат. Щодо ялтинського майданчика готується техніко-економічне обґрунтування, приблизний обсяг коштів майже 3 млрд рублів, джерела фінансування є. В принципі до роботи вже приступили», – сказав Аксьонов під час брифінгу.

Він додав, що технічні параметри установки і виробник названі не були через режим санкцій.

Раніше Аксьонов заявляв, що підрядник готовий приступити до будівництва опріснювачів в Криму, щоб вирішити проблему дефіциту води. Він заявив, що перші опріснювальні установки розташують в селищі Фрунзе Сакського району для водопостачання Сімферополя і в Ялтинському регіоні.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила проект «Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь».

Робота над документом тривала понад рік із залученням представників багатьох інституцій, зокрема, Меджлісу кримськотатарського народу.

Back to top button