Україна

У Кропивницькому затримали депутата-рекетира


У Кропивницькому затримали депутата-рекетира

Під керівництвом депутата міської ради рекетири “вибивали” 92 тис. дол. США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес.

У Кропивницькому СБУ затримала депутата, який очолював групу рекетирів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що під керівництвом депутата міської ради рекетири “вибивали” 92 тис. дол. США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес.

“Співробітники СБУ затримали депутата в обласному центрі під час передачі йому другої частини “данини”. Перед цим українська спецслужба задокументувала факт отримання ним першого “траншу” від підприємця”, – йдеться в повідомленні.

В СБУ повідомили, що за вказівкою лідера злочинної групи, її учасники вимагали гроші з місцевих жителів під вигаданими приводами, а в разі відмови застосовували психологічний тиск, фізичне насильство і погрози вбивством.

“Під час обшуків за місцем проживання та роботи депутата виявлено велику суму готівки, ймовірно одержану злочинним шляхом”, – додає пресслужба СБУ.

Депутатові і ще одному учаснику злочинного угруповання повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому організованою групою в умовах воєнного стану.

Затриманим загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що СБУ відреагувала на звільнення митрополита Павла під заставу

В екснардепа-регіонала проходять обшуки – СБУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button