Україна

У Києві зафіксовано високий рівень забруднення повітря

В окремих районах Києва спостерігається високий рівень забруднення повітря діоксидом азоту та формальдегідом, інформує 1NEWS з посиланням на прес-службу ДСНС України.

“За повідомленням УкрГідрометцентру, до 3 серпня у м. Києві спостерігаються метеорологічні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (антициклональний характер погоди, денна висока температура та нічні затримуючі шари повітря)”, – йдеться у повідомленні.

Так, за даними постів спостереження ЦГО ім. Бориса Срезневського, рівень забруднення діоксидом азоту досяг 5 – 6 середньодобових ГДК (гранично-допустима концентрація) в районах площ Бессарабської та Деміївської, Оболонського проспекту, вулиці Довженка та проспекту Перемоги. Рівень забруднення формальдегідом досяг 5 – 7,5 середньодобових ГДК в районах площ Бессарабської та Деміївської, проспектів Оболонського та Перемоги, бульвару Л.Українки та вулиць Довженка, Попудренка, Каунаська.

Нагадаємо, навіть короткочасне підвищення рівня забруднення повітря підсилює ризик розвитку гострих інфекцій дихальних шляхів – пневмонії, бронхіту, грипу, коклюшу. Цей ефект виявився особливо помітним у дітей.

 

 

Back to top button