Україна

У Кельні почав діяти український паспортний сервіс


У Кельні почав діяти український паспортний сервіс

Обслуговування відвідувачів здійснюється тільки за попереднім записом в електронну чергу на сайті Паспортного сервісу.

У німецькому місті Кельні почав роботу відокремлений підрозділ державного підприємства Документ, який допомагатиме українським біженцям у вирішенні питань із паспортами. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.
 
“Вісім програмно-технічних мобільних комплексів – спеціально облаштованих мікроавтобусів білого кольору із символікою Паспортний сервіс – почали свою роботу у ще одному місті Німеччини – Кельні”, – йдеться у повідомленні.
 
Відзначається, що мобільні комплекси розміщені за адресою Breslauer Platz, Köln, 50668. Центр працює з понеділка по суботу з 9.00 до 18.00.
 
Обслуговування відвідувачів здійснюється тільки за попереднім записом в електронну чергу на сайті Паспортного сервісу.
 
Громадянам України у Кельні надаються такі послуги: оформлення ID-картки або закордонного паспорта (зокрема замість втраченого чи викраденого); обмін ID-картки або закордонного паспорта (у зв’язку із закінченням терміну дії, зміною інформації, непридатністю до використання); обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням або у разі непридатності); одночасне оформлення закордонного паспорта та ID-картки; обмін посвідчення водія; страхування.
 
Але в МВС звертають увагу, що станом на сьогодні, 21 квітня, ДП Документ не має повноважень на оформлення документів громадянам, які виїхали за кордон на постійне проживання і мають відповідну позначку у паспорті: їхніми питаннями займаються виключно у закордонних дипломатичних установах.
 
Усю актуальну інформацію про роботу центру у Кельні та консультацію з будь-яких питань можна отримати у приватних повідомленнях на офіційній сторінці Паспортного сервісу у Facebook.
 
У МВС також нагадують, що підрозділи Паспортного сервісу, крім Кельна, доступні у чотирьох містах Польщі (Варшава, Краків, Гданськ, Вроцлав), у Туреччині (Стамбул), Словаччині (Братислава), Чехії (Прага) та Німеччині (Берлін).
 
Нагадаємо, недавно український паспортний сервіс з’явився у Польщі.
 
Раніше повідомлялося, що з 31 березня українці можуть оформлювати паспорти у Берліні поза посольством.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button