Україна

У Кабміні розповіли, як Україна сприйме відмову щодо статусу кандидата ЄС

У Кабміні розповіли, як Україна сприйме відмову щодо статусу кандидата ЄС

Фото: ТСН

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина

Україна в умовах війни продемонструвала відповідність Копенгагенським критеріям для членства у Європейському Союзі.

 

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина розповіла, як Київ реагуватиме на відмову Євросоюзу надавати статус кандидата на членство України. Про це у п’ятницю, 10 червня, вона заявила  під час дискусії, організованої Київським безпековим форумом.

 

Вона зазначила, що європейські лідери мають усвідомлювати, що наступного історичного моменту, коли буде така мобілізація їхнього суспільства та парламентів на підтримку України, не буде.

 

“Я вважаю, що будь-які рішення, окрім надання Україні статусу кандидата, послаблять насамперед європейських лідерів і наше прагнення, віру українських людей у ​​Європейський проект як такий. Тому рішення нас розчарує”, – сказала Стефанишина.

 

При цьому Україна не відмовиться від європейської інтеграції, наголосила вона.

 

Також Стефанишина заявила, що деякі держави-члени Європейського союзу замість надання Україні статусу кандидата на членство на саміті ЄС наприкінці червня хочуть обмежитись визнанням “європейської перспективи”.

 

“Для отримання будь-якого рішення, окрім надання Україні статусу кандидата, ми можемо нічого не робити. Ми можемо сидіти склавши руки, заповнивши запитальник і нічого не робити. Але до останньої хвилини, доки не закінчиться саміт, ми боротимемося за це рішення, бо воно важливе не лише для України, а й усієї Європи”, – наголосила Стефанишина.

 

Нагадаємо, Україна розраховує набути статусу кандидата на вступ до ЄС на саміті лідерів Євросоюзу 23-24 червня.

 

За даними джерел, у ЄС підготували “позитивне” та “негативне” рішення про статус кандидата для України.

 

 

Напередодні віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина заявила, що проти надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС виступають три європейські країни.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button