Україна

У ISW розповіли про сварки між російськими ПВК


У ISW розповіли про сварки між російськими ПВК

Персонал ПВУ Потоку скаржився на погане поводження з боку бойовиків ПВК Вагнера, які погрожували розстріляти бойовиків Потоку, якщо вони відступлять від лінії зіткнення.

Конкуренція між російськими приватними військовими компаніями негативно впливає на боєздатність цих підрозділів. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за середу, 26 квітня.

В аналітиці зокрема згадується відеозвернення до президента РФ від співробітників ПВК Потік, в якому стверджується, що представники Газпрому повідомили членам Потоку, що вони підписуватимуть контракти з Міноборони Росії, але потім змусили персонал підписати контракти з ПВК Редут.

Як повідомляється, Потік є одним із трьох добровольчих загонів російської енергетичної компанії Газпром. Персонал Потоку також повідомив про погане поводження з боку бойовиків ПВК Вагнера, які погрожували розстріляти бойовиків Потоку, якщо вони відступлять від лінії зіткнення.

Незабаром бойовик Вагнера заявив, що бійці Потоку вночі залишили позиції через брак боєприпасів. Експерти ISW вважають, що поширенням ПВК навколо Бахмута створюється штучна конкуренція між ними, що вже негативно позначається на боєздатності та злагодженості цих підрозділів.

Напередодні повідомлялося, що з’явилися свідчення того, що в Україні вже воюють найманці з так званого “добровольчого батальйону” або ПВК Поток. 

РФ хоче замінити групу Вагнера контрольованими ПВК – розвідка

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button