Україна

У Хмельницькій області лікарня взяла кредит, щоб виплатити зарплати – 1News


Фото з відкритих джерел

Лікарня не отримала фінансування від НСЗУ

У Хмельницькій області Славутська міська лікарня взяла кредит, щоб виплатити зарплату працівника. Про це заявив виконавчий комітет Славутської міської ради. 

Лікарні довелося взяти кредит, бо медзаклад не отримав фінансування від НСЗУ.

Повідомляється, що лікарня нарахувала доплати персоналу, однак станом на 7 лютого не отримала договір на фінансування з НСЗУ за пакетами медгарантій. 

“Оскільки 7 число – крайній термін виплати заробітної плати працівникам, тому для недопущення заборгованості прийнято рішення скористатись послугою АТ “Ощадбанк” овердрафт (короткостроковий кредит) і виплатити заробітну плату працівникам лікарні”, – йдеться у повідомленні.

1News за темою: “Пишіть в особисті повідомлення”: У Зеленського закликали медиків повідомляти про невиплату підвищеної зарплати

Нагадаємо, що 12 січня Кабінет міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплат медикам. Після чого у МОЗ запевнили, що медичні працівники, які отримали в січні стандартний аванс, отримають всі необхідні надбавки в кінці місяця разом із заробітною платою. А для медзакладів, яким бракує на це коштів, передбачено окремий механізм дофінансування.


Джерело

Back to top button