Україна

У Херсонській області загинули дві жінки і тяжко травмоване немовля


У Херсонській області загинули дві жінки і тяжко травмоване немовля

Поліція відкрила 51 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів російської армії на території Херсонської області.

Поліція продовжує фіксувати воєнні злочини російської армії на Херсонщині, серед яких обстріли населених пунктів Бериславського району, масові факти мародерства, викрадення людей, мінування територій, захоплення підприємств та примусове вивезення людей. Про це повідомляє поліція Херсонської області.

За минулу дві доби поліція відкрила 51 кримінальне провадження за фактами воєнних злочинів російської армії на території Херсонської області. У ході масованих обстрілів армією РФ ворожий снаряд влучив у будинок мирних жителів. Під завалами опинилася сім’я. Дві жінки загинули, чотиримісячний хлопчик із тяжкими травмами перебуває у лікарні Кривого Рогу.

Також із нещодавно звільненого Херсона до поліції надходять повідомлення від мешканців про факти мародерства військовими РФ та колаборантами. За словами заявників, за час окупації міста до їхніх квартир самовільно заселялися російські військові та зрадники з-поміж місцевих, змінювали замки на дверях та викрадали майно. Також херсонці звертаються до поліції щодо викраденого у них військовими РФ водного та автомобільного транспорту.

З нещодавно звільнених сіл Бериславського району до поліції надходять повідомлення від приватних підприємців про факти пограбування російськими військовими магазинів, кафе та складів. Власники повідомляють про викрадення товару, холодильників, морозильних камер, касових апаратів, комп’ютерів та систем відеоспостереження.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо примусового вивезення представниками окупаційної влади пацієнтів та медичного персоналу Херсонського психоневрологічного будинку-інтернату. Місцеперебування людей невідоме.

А у смт Новотроїцьке російські військові викрали три спецавтомобілі, якими надавалася первинна медична допомога мешканцям громади.

У Генічеському районі представники окупаційної влади РФ захопили підприємство з вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев та чагарників. До цього представники окупаційної військово-цивільної адміністрації вимагали від директора перереєструвати підприємство у податковій службі Росії у 15-денний термін. Після невиконання законним власником цієї вимоги, окупаційна влада силою захопила підприємство та його активи.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 Порушення законів та звичаїв війни Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Херсон ЗСУ звільнили 11 листопада. Нині там тривають стабілізаційні заходи, адже у місті практично все заміновано.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button