Україна

У Херсоні знешкодили агентурну мережу ФСБ


У Херсоні знешкодили агентурну мережу ФСБ

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони та комп’ютерне обладнання із доказами злочинних дій.

У Херсоні нейтралізовано агентурну групу ФСБ. Про це 16 серпня повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що врезультаті спецоперації в місті затримано трьох учасників ворожого осередку, які діяли окремо один від одного, але “замикалися” на єдиного куратора з РФ. Ним виявився росіянин Олександр Костін – окупаційний “перший заступник міністра інформаційної політики” на тимчасово захопленому лівобережжі Херсонщини.

“Окрім функцій рупора кремля, загарбницька установа намагалася виконати завдання ФСБзі створення агентурних мереж в обласному центрі.Для цього Костін залучив двох своїх підлеглих із окупаційної “мінінформполітики”, як резидентів (керівників) агентурної мережі. До її складу вони дистанційно завербували трьох мешканців Херсона. Один з них працював на агресора ще під час окупації міста, а після звільнення громади – “заліг на дно””, – йдеться у повідомленні СБУ.

За вказівкою резидентів агентурної групи фігуранти розвідували місця базування та переміщення Сил оборони на території обласного центру. Розвіддані потрібні були рашистам для підготовки ракетно-дронових ударів по локаціях українських захисників.Серед пріоритетних цілей ворога були вогневі позиції мобільних вогневих груп ППО, а також пункти базування підрозділів Служби безпеки, Національної поліції та прокуратури.

Також російські агенти шпигували за посадовцями обласної військової адміністрації. Отриману інформацію ФСБ планувала використати для залякування представників ОВА через особисті погрози фізичної розправи. Фігуранти планували залучити максимальну кількість “однодумців” з правобережної частини регіону. Для цього вони створили Телеграм-канал, який функціонував нібито від імені проросійського підпілля в обласному центрі. Потенційних учасників адміністратори ворожого інтернет-ресурсу закликали “зливати” туди координати Сил оборони та персональну інформацію про українських захисників.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони та комп’ютерне обладнання із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки оголосили їм про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану; несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

Фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Контррозвідка Служби безпеки затримала ворожого інформатора, який передавав росіянам локації Сил оборони на Донеччині.

Раніше на Донеччині затримали інформаторку воєнної розвідки РФ, яка передавала агресору локації оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − two =

Back to top button