Україна

У Херсоні перейменували низку проспектів та вулиць


У Херсоні перейменували низку проспектів та вулиць

На розсуд громадськості були винесені для перейменування три проспекти, одна площа, одна набережна, 10 вулиць, п’ять провулків. Загалом 20 топонімів.

У Херсоні перейменували низку проспектів та вулиць. Про повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

“Завершилося онлайн-голосування з перейменування у Херсоні об’єктів топоніміки! Обговорення, у якому могли узяти участь усі охочі, тривало п’ять днів. На розсуд громадськості були винесені для перейменування три проспекти, одна площа, одна набережна, 10 вулиць, п’ять провулків. Загалом 20 топонімів”, – зазначив він.

Мрочко повідомив, що робоча група опрацювала результати голосування і прийнято рішення про перейменування. Оприлюднені перших 10 назв.

Проспект Ушакова перейменувати на проспект Незалежності, Проспект Адмірала Сенявіна – на проспект Національної Гвардії України, Вулицю Пестеля – на вулицю Повітряних сил. Вулицю Пугачова перейменували на Бахмутську, вул. Степана Разіна – на Івана Мазепи, Льва Толстого – на Романа Набєгова, Молодогвардійську – на Андрія Тарчинського. Провулок Степана Разіна тепер став провулком Остапа Вишні, провулок Сибірський перейменували на Сонячний. А провулок Пугачова розділили на дві частини: першу (від площі Ганнібала до проспекту Ушакова) назвали провулок Гетьманський, а другу (від проспекту Ушакова до вулиці Іллі Кулика) – Меморіальний.

Нагадаємо, Суворовський район Херсона тепер має іншу назву – Центральний район.

Раніше в Херсоні перейменували низку вулиць, площ і сквер. Відтепер у місті немає вулиці Московської та Потьомкінської, а також скверу Пушкіна.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button