Україна

У Харкові створили Мурал рівності

Мурал рівності для представників ЛГБТ+ під гаслом “Бути різними добре разом” створено у Харкові на стіні будівлі по вулиці Подільській, 9, де розміщуються громадська організація “Харківське жіноче об”єднання “Сфера” та PrideHub, пише 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

Про це розповіла програмна директорка обох організацій Ганна Шаригіна.

“Мурал рівності на стіні будівлі ЛГБТ-центру і PrideHub протягом кількох днів створили дві професійні харківські художниці Ірина Водолаз і Катерина Буштрук. Авторки сподіваються, що мурал під лозунгом “Бути різними добре разом” стане антивандальною перешкодою для хуліганів”, – зазначила Шаригіна.

За її словами, намір художниць пов’язаний із тим, що раніше невідомі хулігани неодноразово розбивали вікна у приміщенні організацій та розмальовували стіни на свій смак.

“Художниці запропонували глядачам сучасний стиль ілюстрацій із використанням дзеркал та скла, завдяки чому через абстрактні геометричні форми та природні символи створено образи-символи жінок та чоловіків”, – пояснила Шаригіна.

За її словами, проєкт, узгоджений із мешканцями будівлі, реалізовано за офіційним дозволом: “Поки що ніяких нарікань чи протиправних дій не було”.

“Щодо напрямку дій організацій “Сфера” та PrideHub, то головна мета – захист прав жінок та представників ЛГБТ”, – пояснила Шаригіна.

За її словами, 12 вересня у Харкові пройде хода Kharkiv Рride з метою нагадати суспільству про необхідність розслідування злочинів на підгрунті ворожнечі до ЛГБТ+ та інших вразливих груп: “Ми також хочемо нагадати про булінг та забезпечення доступу представників будь-яких гендерів та орієнтацій до державних послуг”.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня 2019 року у Харкові на майдані Свободи відбувся перший Марш рівності ХарківПрайд у форматі ініційованої ГО “Сфера” правозахисної ходи “Харків для всіх. Безпека для всіх” за участі понад тисячу людей. Незважаючи на присутність на площі двохсот правохоронців, зареєстровано напади на учасників ходи з боку представників громадських організацій, які додержуються традиційних українських цінностей. Кілька десятків людей затримано за хуліганство, але потім відпущено.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button