Україна

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті


У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На фронті відбулося 74 бойових зіткнення.


Протягом доби на фронті відбулося 74 бойових зіткнення. Українські захисники відбили 14 ворожих атак на Авдіївському напрямку. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в вечірньому зведенні в п’ятницю, 8 березня.
 
Загалом війська РФ завдали сім ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснили 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.
 
На Куп’янському напрямку ворог три рази атакував позиції Сил оборони в районах населених пунктів Синьківка та Кислівка Харківської області. На Лиманському напрямку воїнами відбито чотири атаки росіян в районах населених пунктів Терни та Спірне Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону.
 
На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито дев’ять атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. 
 
На Авдіївському напрямку захисниками відбито 14 атак окупантів в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області. Росіяни завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новоолександрівка, Прогрес, Новобахмутівка, Бердичі Донецької області. 
 
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Побєди, Красногорівки, Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 18 разів намагався прорвати оборону.
 
На Оріхівському напрямку росіяни шість разів атакували позиції наших захисників в районах населених пунктів Роботине та західніше Вербового Запорізької області. 
 
Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох станціях радіоелектронної боротьби, зокрема по двох Р-330Ж Житель та складу боєприпасів противника.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 880 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 422 310 військових.

За даними британської розвідки, втрати армії Росії за лютий досягли рекорду з початку повномасштабної війни. Окупанти втрачали в середньому 983 людини вбитими та пораненими на день. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button