Україна

У Генштабі розказали про виробництво далекобійної зброї


У Генштабі розказали про виробництво далекобійної зброї

Бригадний генерал Сергій Баранов зазначив, що нині Україна також розробляє нові типи артилерійських установок.

В Україні працює ракетна програма, а також розробляються нові типи артилерійських установок. Зокрема, нині триває робота над виробництвом причіпних гармат. Про це заявив в інтерв‘ю онлайн-проєкту KYIV NOT KIEV начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генерального штабу Збройних Сил України, бригадний генерал Сергій Баранов.

“Вона (ракетна програма України — ред.) працює. Є вже дослідні зразки, проводяться випробування. Усе розповідати не можу, але працюємо”, – наголосив військовий.

Він також прокоментував виробництво української далекобійної зброї, з якої наприкінці серпня цього року було уражено ціль на 700 км.

“Це повністю нова ракета, і ми будемо нарощувати її спроможності щодо дальності і точності. Я думаю, що ви ще побачите результат”, – зазначив Баранов.

За його словами, Україна також розробляє нові типи артилерійських установок.

“Ми працюємо над причіпними гарматами. Це те, що стосується саме артилерійських систем. Але нам треба нарощувати виробництво і розвиток ракетних військ, і ми також над цим усім працюємо”, – резюмував бригадний генерал.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що війна на Близькому Сході не повинна зменшити підтримку України союзниками, бо Київ, як і раніше, потребує багато зброї.

ЗМІ: Україна отримає від США зброю на $150 млн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button