Україна

У G7 заявили про прогрес щодо кредиту Україні на $50 млрд


У G7 заявили про прогрес щодо кредиту Україні на $50 млрд

У найближчі кілька місяців очікується укладання рамкової угоди щодо кредиту Україні, який буде обслуговуватися за рахунок доходів з російських активів.

Країни Великої сімки, ймовірно, до жовтня укладуть рамкову угоду про надання Україні кредиту на суму 50 млрд доларів із залученням прибутків від заморожених російських активів.Про це у четвер, 25 липня, заявив єврокомісар з питань економіки Паоло Джентілоні, повідомляє Reuters.

Джентілоні зауважив, що 24 липня, міністри G7 провели зустріч щодо кредиту для України. За його словами, вдалось досягнути значного прогресу в технічних і юридичних аспектах кредиту.

“Я впевнений, що ми зможемо укласти угоду до жовтня. Під жовтнем я маю на увазі рамки”, – уточнив єврокомісар.

Кредит у розмірі 50 мільярдів доларів буде обслуговуватися за рахунок доходів, отриманих від активів російського центрального банку на суму близько 300 мільярдів доларів, заморожених на Заході після вторгнення Москви в Україну на початку 2022 року.

Хоча серед G7 немає одностайної підтримки конфіскації активів, існує згода, щодо можливості використання прибутку, який приносять активи.

Нагадаємо, у червні країни G7 узгодили план надання Україні позики на 50 млрд доларів. Позику буде виплачено за рахунок доходів на російські активи.

Нові зрушення: як ЄС та США хочуть використати російські активи

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 − 7 =

Back to top button