Україна

У G7 обговорили мирну пропозицію України


У G7 обговорили мирну пропозицію України

Держсекретар США Блінкен обговорив мирну пропозицію України зі своїми колегами з Великої сімки.

У Великій сімці обговорили мирну пропозицію України, яку президент Володимир Зеленський озвучив у ході зустрічі із президентом США Джо Байденом. Про це повідомив Державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CNN.
 
Він зазначив, що обговорив мирну пропозицію України зі своїми колегами щодо G7.
 
“Я можу просто сказати вам, що ми дивимося на те, що він (Зеленський, – ред.) висунув. Я щойно дивився сьогодні вранці відео з нашими партнерами по G7. І це одна з речей, про які ми говорили”, – сказав Блінкен журналістам.
 
Держсекретар Штатів назвав формулу миру Зеленського “добрим початком”.
 
“Це речі, які кожен має так чи інакше підтримувати”, – наголосив він.
 
При цьому Блінкен не уточнив, скільки часу знадобиться США та Україні для спільної оцінки плану. Представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що сторони домовилися про розгляд плану на зустрічі Зеленського зі своїм американським колегою Джо Байденом.
 
“З усіх наших розмов з Україною, включаючи вчорашні розмови між президентом Байденом та президентом Зеленським, ясно, що у нас одні й ті самі цілі: вільна та незалежна, процвітаюча, демократична Україна, яка демонструє, що принципи Статуту Організації Об’єднаних Націй дотримуються, зокрема щодо територіальної цілісності, суверенітету та незалежності, і це те, що вчора підтвердив президент”, – сказав Блінкен.
 
Він також додав, що РФ не виявляє “жодної значущої зацікавленості” в дипломатії, спрямованій на припинення війни.
 
Раніше WSJ повідомило, що в лютому наступного року Україна представить мирний план, який базується на формулі миру президента Зеленського.
 
Нагадаємо, Зеленський озвучив на саміті G20 українську формулу миру, що включає десять пунктів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button