Україна

У ДПСУ озвучили ситуацію на кордоні з Білоруссю


У ДПСУ озвучили ситуацію на кордоні з Білоруссю

Держприкордонслужба України продовжує посилювати українсько-білоруський держкордон з огляду на те, що РБ – країна-співагресор.

 
Білорусь нині продовжує проводити маневри, які покликані “відвернути” увагу Збройних сил України. Проте жодних змін у діях білоруських військових не фіксується. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в коментарі УП, опублікованому в понеділок, 19 грудня.
 
“Як відомо, сьогодні міноборони Білорусі заявило про завершення раптової перевірки боєздатності своїх військ, яка тривала протягом останніх днів. Водночас за ці дні ми не фіксували поряд із кордоном якогось збільшення за технікою та особовим складом або військових маневрів, – зазначив він.
 
За його словами, спільні російсько-білоруські навчання, а також подібні “перевірки” нічого не змінюють для України, оскільки він продовжує посилювати кордон з РБ, “як безпосередньо по лінії держкордону, так і в прикордонні, щоб наш кордон був максимально готовим до обороноздатності”.
 
“Бо, повертаючись до 24 лютого, ми добре пам’ятаємо, звідки заходили російські війська, як білоруські прикордонники “люб’язно” відкрили кордон, і як РБ зараз підтримує Росію у розв’язаній проти України війні. Тому ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій: чи то якщо російські війська повторно спробують зайти, або якщо білоруські сили через тиск Росії захочуть відкрито підтримати військову агресію проти України”, – пояснив Демченко.
 
Представник ДПСУ додав, що окрім зміцнення кордону в інженерному відношенні, знищуються можливі напрямки руху військової техніки, у тому числі мінуються найбільш загрозливі напрямки.
 
Крім того, запроваджуються системи спостереження, для моніторингу ситуації на кордоні використовуються безпілотники.
 
Нагадаємо, раніше у ДПСУ вже зазначали, що ситуація на північному кордоні України залишається незмінною після оголошення в Білорусі перевірки готовності армії.
 
Напередодні міноборони Білорусі оголосило перевірку боєздатності армії.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button